Pages

Followers

Saturday, September 13, 2014

TILAPIA TORNADO


TILAPIA TORNADO

4 keping ikan tilapia merah (fillets)
1 sudu besar pati Ikan Bilis TUMIX®
½ cawan dadih asli
1 sudu besar jus limau nipis
1 sudu besar serbuk cili
2 ulas bawang putih, ditumbuk halus
Sedikit Tepung Goreng (Perisa Asli) SERI-AJI®
3 sudu besar minyak masak
Sedikit Garam Halus Beriodin AJI-SHIO® secukupnya

Cara membuat:
1. Dalam mangkuk besar, satukan Pati Ikan Bilis TUMIX®, dadih, jus limau nipis, serbuk cili, bawang putih dan Garam Halus Beriodin AJI-SHIO® secukupnya.
2. Gaulkan dengan tilapia dan perap selama 20 minit.
3. Panaskan sedikit minyak di dalam kuali leper.
4. Salutkan tilapia dengan Tepung Goreng (Perisa Asli) SERI-AJI®.
5. Goreng sebelah hingga masak kemudian terbalikkan untuk menggoreng sebelah lagi. Hidangkan dengan sos cili, jika suka.

No comments: