Pages

Followers

Saturday, September 13, 2014

TAT ANGSA


TAT ANGSA

200 gm mentega
50 gm marjerin
40 gm gula aising
1 biji kuning telur
1 steh vanila
2 sbesar tepung jagung } diayak
350-370 gm tepung gandum }
jem nenas & biji sawi secukupnya
2-3 biji kuning telur (utk sapu/oles)

Cara membuat:
1. Pukul 5 bahan pertama hingga sebati.
2. Masukkan bahan ayak, gaul menjadi doh.
3. Ambil sedikit doh, bentukkan bujur dan isikan dengan jem.
4. Bentukkan seperti badan angsa. Ambil sedikit doh, bentukkan seperti leher angsa dan bubuh biji sawi untuk mata.
5. Gunting badan angsa seperti bulu. Susun atas tin pembakar.
6. Sapu kuning telur. Bakar pada suhu 185 C selama 20-25 min atau hingga keemasan

No comments: