Followers
Wednesday, November 12, 2014
KEK COKLAT KARAMEL - CELYN RASHID
KEK COKLAT KARAMEL
resepi
KARAMEL
3 sudu bessar gula
Panaskan dlm loyang.biokan betuka color perang n gula hancur.api sdrhana.jgn smpi hangit nnti pahit.angkat biokan sejuk jap.
PUDING
1cwn susu cair
1cwn susu pekat
1sdth esen vanila
3bji kuning telo + 2bji telur
*blender sehingga kembang.
~tuang dlm loyang yg berisi karamel.kukus 20 min.sampai masak, kalau hendak tahu cucuk dengan lidi. Jika tidak melekat bermakna sudah masak.
KEK
1 cawan kokok
1cawan susu cair
1 cawan susu pekat * setengah pun boleh
1 cawan gula
1 cawan minyak
* masak sekejap di atas api, ketepikan biar sejuk sekejap
3bji telur
*blender jek senang.
1 3/4 cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
*ayak semua
campurkan semua bahan dan gaul sebati di dalam blender sahaja
Masukkan ke dalam adunan puding yang sudah dimasak tadi. Kukus lagi 30 minit sampai masak. Sudah masak sejukkan sekejap barulah terbalikkan..
~dh masak sejukan jap bru tebalikan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment