Pages

Followers

Friday, November 21, 2014

APAM PISANG AKU TURUT BAHAGIA - ASMAH HASHIM


APAM PISANG AKU TURUT BAHAGIA
Panaskan kukusan
2 cawan tepung gandum
2 sudu kecil soda bikarbonat
- diayak bersama

1 cawan pisang berangan yang telah siap dilenyek
1 cawan minyak masak
1 cawan gula
3 biji telur
- diblender sehingga sebati dan gulanya hancur.
Campurkan kedua-dua bahan dan kukus sehingga masak.
Tentu Ummi Khadeeja telah masak resepi ini. Amir Hudzaifa apa lagi bertambah sayanglah kepada isteri tuanya. Isteri muda? Masak pun tak pandai, belajar tak mahu, berlagak sahaja yang lebih. Kalau hendak tahu Ummi Khadeeja pandai memasak atau tidak, jom dapatkan buku AKU TURUT BAHAGIA dan selamat mencuba resepi apam pisang yang lembut dan gebu ini; Perkongsia dari seorang kawan di grup masakan. Sudah lupa pula namanya. Memang lembut betul.

No comments: